Dun aksam cok sevdigimiz arkadaslarimizi yemege cagirdik. Bir kac aile toplanip bir arada yemek yemek, lezzetleri paylasmak ve hasbihal etmek cok guzel oluyor. Yemek menumdekileri sirasiyla koyacagim ama onceligi nedense tatliya vermek istedim. Muhallebili kadayif aksamin birinci tatlisiydi. Hem hafif hemde kadayifla birlesmis lezzeti agizda hos bir tad birakiyor. Kadayiflarin onceden kavrulmasi tatliya citir citir bir tad katiyor. Denemeniz ve begenmeniz umidiyle diyerek tarifime geciyorum...
MALZEMELER
Kadayifli harci icin:
300 gram kadayif ( oncesinde dondurucuda bekletilmis ve cikar cikmaz kucucuk kesilmis),
yarim paket margarin yada tereyagi,
6-7 yemek kasigi seker,
1 su bardagi ceviz.
Muhallebisi icin:
1 litre sut,
1 adet yumurta,
2 kahve fincani seker,
4 yemek kasigi dolusu tepeleme un,
2 yemek kasigi nisasta,
1 paket vanilya,
1 kutu krema yada 1 su bardagi krema ( soguduktan sonra cirpilacak).
YAPILISI: Bir tavaya ceviz haric diger malzemeler alinir ve rengi donene kadar kavrulur, Devamli karistirmayi unutmayin yoksa kadayiflariniz yanabilir. Yaklasik 15 dakikada rengi donuyor. Rengi donen ve kavrulan kadayiflarin alti kapatilip kucuk dogranmis cevizleri eklenir.
Baska bir tencerede krema haric tum malzemeler ocaga konmadan karistirilip ocaga alinir ve orta hararette muhallebi kivamina gelene kadar pisirilir.Pisen muhallebi sogutulup yada ilik hale gelince bir kutu kremasi konulup mikserlenir ( yaklasik 5 dakika kadar).
Dikdortgen bir borcama oncelikle kadayifli harcin yarisi dokulur uzerine muhallebi dokulup kadayifin kalan diger yarisida serpilip dolaba dinlenmeye kaldirilir. Kucuk bir ayrinti var tatlinizi bir gun onceden yaparsaniz kadayiflar yumusamis oluyor . Eger ayni gun yaparsaniz citir citir bir sonuc elde etmis olursunuz. Hangisini isterseniz o sekilde yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Gercekten cok leziz olmustu... En sevdigim tatlilardan bir tanesi. Tekrar ellerine saglik.. Davetlerinizin devamini bekleriz:D
YanıtlaSilAfiyet bal seker olsun canim ins baska davet sofralarinda gorusucez kismetse:)))
YanıtlaSil