22 Aralık 2011 Perşembe

Ispanakli Gozleme

Rahmetli babaannecigim gozlemeyi cok severdi. Apartman dairesinde oturuyor olsakda en ust kat olunca saci kapinin disina koyar ve o mis gibi elleriyle bize gozleme yapardi. Rabbim taksiratini affetsin ins. Bende bir hafta kadar once esim ve cocuklarim icin ispanakli gozleme yaptim. Tarifi ise soyle....

MALZEMELER
3 su bardagi un,
1 paket kucuk kuru maya yada bir yemek kasigi,
1 tatli kasigi tuz,
yeteri kadar ilik su.

Ic Harci Icin:
600-700 gram ispanak,
1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
yarim kalip beyaz peynir,
tuz,
karabiber.


Uzeri icin:
 bir kac yemek kasigi tereyagi ( oda sicakliginda).

YAPILISI: Buyukce bir kaba un alinir ortasina mayasi konulup tuzu eklenir ve kuru malzemeler guzelce karistirilir. Uzerine yavasca ilik suyu eklenip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmeye birakilir.
Ispanaklar iyice yikanip ince ince dogranir. Yemeklik dogranmis soganlarla,tuz ve karabiberiyle birlikte iyice ovulur. 15-20 dakika kadar ispanaklarin suyunu salmasi icin beklenir. Ovulan ve suyu suzulen ispanaklari elimizle sikarak baska bir borcama alinir. Uzerine en son beyaz peyniri eklenip harc hazirlanir.
Dinlenen hamur 12 parcaya bolunur. Ben buyukce gozlemeler yaptim siz bu hamurdan daha kucuk 15-20 adet gozleme cikarabilirsiniz. Her bir hamur un yardimiyla yemek tabagi buyuklugunde acilir ve ispanakli harctan konup ay seklinde kapatilir. Kenarlari guzelce kapatilip yagsiz tavada arkali onlu orta hararette pisirilir. Pisen gozlemelere firca yardimiyla tereyagi surulur ve sicak servis yapilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder