5 Aralık 2011 Pazartesi

Firinda Kuzu Incik

 Osmanli yemeklerinden olan kuzu incik arzu edilirse yemislerlede yapilabiliyor. Benim esim ve kizim klasik sekilde yemeyi sevdiklerinden ben patatesli olarak yapmistim. Yaninda nohutlu pilavla afiyetle yemistik. Pilavin tarifinide bundan sonra yayinlayacagim ins. Kuzu incigimizin malzemeleri icin gerekli olanlar soyle....

MALZEMELER ( 6 kisilik)
6 adet kuzu incik,
siviyag,
8 -10 adet patates( yanliz bu patatesin buyuklugu bir mandalina kadar ne cok buyuk nede cok kucuk olucak,her bir kisiye ikiser patates hesapliyarak yaptim. Buyuk patatesleri ikiye kesipte yapabilirsiniz),
2 adet iri dogranmis kuru sogan( arzu ederseniz soganlarida arpacik sogan seklinde kullanabilirsiniz,ozaman sogan sayisini patatesde oldugu gibi kisi sayisina gore ayarlayin),
5-6 dis sarimsak,
2 tatli kasigi kekik,
tuz,
1 tatli kasigi karabiber,
1-2 yemek kasigi biber salcasi,
yeteri kadar su.

YAPILISI:  Buyuk bir tencereye az siviyag alip kuzu inciklerin rengi donene kadar kavuruyoruz. Kavurdugumuz incikleri bir tepsiye aliyoruz ve kavurdugumuz yagda once soganlari sona patatesleri ekliyerek kavurmaya devam ediyoruz. Salcasini ve sarimsagini ekliyoruz. Baharatlarinida ekleyip biraz su ilave ediyoruz. Hazirladigimiz bu sosu kuzu inciklerin uzerine dokuyoruz(sos kuzu inciklerin yarisindan biraz yukarida olucak suyunu bu sekilde ayarlayabilirsiniz). Tepsinin uzerini bir aluminyum folyoyla kapatip onceden isitilmis 200 dereceli firinda yarim saat pisiriyoruz. Sonrasinda folyoyu cikarip hafif kizarana kadar pisirmeye devam ediyoruz. Sicak servis yapiyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Bende diyorum ki bu kiz nerelerde gorunmuyor meger bu guzel lezzetleri imal edermis .Canimi istettin aykiz . Aklima dusurdun biran once bende yapayim bari.Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Teyze'cim . O kadar cok koyucagim sey varki resimler birikti sorma:)) ama makinamda sorun vardi indiremiyordum elimden geldigince alanurdanda firsat oldukca koymaya calisacagim.....

    YanıtlaSil