MALZEMELER
2 su bardagi su,
100 gram tereyagi yada margarin,
1 tatli kasigi toz seker,
1 cimdik tuz,
2,5 su bardagi un,
3-4 adet yumurta,
1 yemek kasigi hindistan cevizi,
1 yemek kasigi nisasta,
1 yemek kasigi irmik.
Serbeti icin:
3,5 su bardagi seker,
2,5 su bardagi su,
bir kac damla limon suyu.
Kizartmak icin
siviyag.
Uzeri icin
Bol hindistan cevizi.
YAPILISI: Oncelikle tatlinin serbeti kaynatilip sogutulur. Sonra su,tereyagi,toz seker ve tuzla kaynatilir. Kaynayan suya unu eklenip hizli bir sekilde karistirarak icinde hamur topagi kalmiyacak sekilde bir dakika kadar pisirilir. Bu hamur iyice sogumasi icin dinlendirilir. Soguyan hamura teker teker yumurtalari eklenip cirpilir. En son irmik,hindistan cevizi ve nisastasida eklenip koyu kivamli bir hamur elde edilir. Bir santi torbasina doldurdugumuz bu hamuru soguk yaga halka seklinde sikilir. Yag ocaga alinip orta hararette tatlilar iyice kizarana kadar alt ust ederek pisirilir. Ikinci parti tatlilarinizi kizartmadan once yagi iyice sogutmalisiniz. Kizaran tatlilar sogumus olan serbete alinip bir borcama cekilir. Uzerine bolca hindistan cevizi serpilerek sevis yapilir.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder