6 Aralık 2011 Salı

Kofteli Makarna

Italyanlarin cok sevdigi makarnayi biz turklerde severek tuketiyoruz. Bu makarnanin tarifini bir italyan yemek programinda izledim ve kendi damak tadimiza gore degistirerek bu sekle getirdim. Sizlerinde begenicegi umarak tarifime geciyorum....


 MALZEMELER
1 paket cubuk makarna,
haslamak icin bol su,
tuz,
3 yemek kasigi kadar siviyag.

Koftesi Icin:
400-500 gram kiyma,
1 adet kuru sogan( rendelenmis),
yarim demet maydanoz,
tuz,
karabiber,
kekik,
reyhan,
kirmizi biber,
1 adet yumurta,
1 dilim ekmek ici,
yarim paket kabartma tozu.

Salcali Sosu Icin:
1 adet kuru sogan rendesi,
3 adet domates rendesi,
3-4 yemek kasigi siviyag,
1 yemek kasigi dolusu un,
2 yemek kasigi salca,
3-4 su bardagi su,
bir tutam kekik,
tuz.

Uzeri Icin:
1 su bardagi kasar peyniri rendesi

YAPILISI: Makarnalari bol suda siviyag ve tuz ilavesiyle haslayin. Suzdurdugunuz suyunu dokmeyinki sosuna kullanacagiz. Haslanan makarnalara bir yada iki yemek kasigi siviyag koyup baska bir yerde bekletin.
Kiymayi diger tum malzemeleriyle guzelce yogurup elinizi islatarak avuc ici buyuklugunde kocaman kofteler yapin. Yaptiginiz kofteleri bir firin tepsisine dizip onceden isiltilmis 180 derecede yaklasik yarim saat pisirin.
Baska bir tencereye sos icin siviyagi alip bir sogan rendesini kavuruyoruz uzerine ununu ve domates rendesini alip kavurmaya devam ediyoruz. Bir iki dondurdukten sonra baharatini,salcasini ve makarnadan suzdurdugunuz suyunu dokup kaynamaya birakiyoruz. Kaynayan sosa firinda pismis olan kofteleri alip orta hararette 15 dakika kadar kaynatiyoruz. Onceden haslayip hafif siviyagladigimiz makarnayi isterseniz buyukce bir borcama alip isterseniz porsiyonluk hazirlayip uzerine yaptigimiz sosu dokuyoruz. Servisden once kasar peyniri rendeside serpip sicak olarak sunuyoruz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder