Toyga corbasi Ic Anadolu bolgesinde cokca yapilan bir corbadir. Icine ispanak,kisnis yapragi yada farkli yesilliklerde kullanabiliyorlar. Hatta kiymali yada kavurmali sekliyle bile sunulabiliyor. Yanliz ben bu corbayi sevgili teyzemi azerbaycanda ziyaretim sirasindada yemistim. Onlar da mutlaka farkli bir terbiyeyle yapiyorlardir. Ben bugun severek yaptigim ve tercih ettigim sekliyle size sunacagim.
MALZEMELER
1 su bardagi dogme ( asurelik bugday olarak bulabilirsiniz,haslanmis),
1 su bardagi haslanmis nohut,
yarim kg yogurt,
1 adet yumurta,
1 yemek kasigi dolusu un,
yarim yada bir limonun suyu,
yeteri kadar et yada tavuk suyu,
tuz.
Uzeri icin:
arzuya gore bir kasik tereyagi yada bir kac kasik siviyag,
nane,
kirmizibiber.
YAPILISI: Dogmeleri ve nohutlari ayri ayri hasladiktan sonra bir tencereye yeteri kadar tavuk yada et suyunu alip haslamis oldugumuz malzemeleri icine aliyoruz . Bir iki tasim kaynattiktan sonra ayri bir yerde terbiyesini hazirliyoruz. Yogurt,un,yumurta,limon suyunu guzelce karistiriyoruz. Icinde hic puruz kalmamasina ozen gostermeliyiz. Corbanin kaynamakta olan suyundan bir kepce alip terbiyeye ekliyoruz ve karistirdiktan sonra hepsini corbaya dokuyoruz. Bes dakika kadar kaynatip altini kapatiyoruz. Uzerine servis yapmadan once siviyagda nane ve kirmizi biber kavurup dokuyoruz. Sicak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder