Kabak salatasi tarifimiz icin......
MALZEMELER
3-4 adet kabak,
yarim cay bardagi siviyag yada zeytinyagi,
2-3 dis sarimsak,
2 su bardagi yogurt ( kivamini daha civik isterseniz yogurt kullanabilirsiniz),
1-2 yemek kasigi mayonez,
1 cay bardagi ceviz,
bir tutam dereotu,
tuz.
YAPILISI: Kabaklar iyice yikanip rendenin kalin tarafiyla rendelenir. Yarim cay bardagi siviyag konulmus tavada renkleri hafif donene kadar kavrulur. Yogurt,mayonez,ceviz,rendelenmis yada dovulmus sarimsak,tuz ve dereotuyla birlikte sosu hazirlanir. Kavrulan ve soguyan kabaklar yogurtlu harca eklenir. Uzerini ceviz ve dereotuyla susleyip servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder