8 Aralık 2011 Perşembe

Firinda Balik

 Bloga soyle bir goz gezdirdim ve fark ettimki hic balik tarifi koymamisim. Bundanda yola cikarak guzel bir balik yemegi yapip paylasayim istedim. Hem kendi midemizi senlendirelim hemde balik severlerin degilmi:)).
Vericegim tarifteki baligin turkcesini cok arastirmis olsamda bir turlu bulmak nasip olmadi. Burada yasayanlar icin ismi minus mirgal 'di belirteyim ama turkiyedekiler icin soyle bir oneride bulunayim. Benim kullandigim balik baya buyuktu yani 6-7 kiloluk bir baligin dilimlenmis haliydi sizde kendi zevkinize gore o sekilde dilimlenmis bir balik yada levrek,palamut gibi baliklar tercih edebilirsiniz. Umarim tarifimiz isinize yarar....

MALZEMELER
kisi sayisina gore 4 buyuk dilim balik,
3-4 adet kuru sogan ( kalin dilimler halinde kesilmis),
2-3 adet domates ( ayni sekilde dilimlenmis),
2-3 adet limon ( dilimlenmis),
bir tutam dereotu,
tuz,
karabiber,
zeytinyagi.
YAPILISI: Baliklari guzelce yikayip kuruluyoruz. Bir tepsinin dibine kalinca dogradigimiz soganlari dizip uzerlerine arkali onlu biber ve tuzla baharatlandirdigimiz baliklari yerlestiriyoruz. Baliklarin uzerine domates,limon dilimleri ve dereotunuda koyup birer yemek kasigi her baligin uzerine gelicek sekilde zeytinyagi dokuyoruz. Tepsinin uzerini aluminyum folyoyla kapatip onceden isitilmis 200 derecede once yarim saat sonra folyoyu cikarip sebzeler hafif kizarana kadar pisiriyoruz. Balik cok cabuk pisen bir et turudur bunuda kulak ardi etmeyin derim:)). Yanina yapicaginiz yesil bir salata ve soslarla servis yapabilirsiniz. Biz ailecek baliklarin yaninda yarim demet maydanoz( ince sekilde dogranmis), 2-3 yemek kasigi zeytinyagi,3-4 dis sarimsak rendesi ve 2-3 limon suyuyla harika bir sos yapiyoruz ve bu sekilde tuketiyoruz sizede tavsiye ederim:)).

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder