29 Aralık 2011 Perşembe

Sutlu Patates Corbasi

Sutlu Patates Corbasi adindanda anladiginiz uzere icindeki sut ve birlestigi sebzelerle besleyici bir corba. Bilhassada kucuk bebekleri olan anneler bu corbayi farkli sebzelerlede yapip zenginlestirebilirler. Arzu ederseniz tavuk suyuda kullanabilirsiniz. Lezzetine lezzet eklemek sizin elinizde....

MALZEMELER
3 adet patates ( rendelenmis, rendenin kucuk tarafiyla),
1 adet kuru sogan ( rendelenmis patates gibi),
1 adet havuc ( " ),
2 su bardagi sut,
bir yemek kasigi tepeleme un,
yeteri kadar su ( tavuk suyuda olur),
tuz,
karabiber,
yarim limon suyu,
siviyag,
bir yemek kasigi tereyagi.

Uzeri icin 
dereotu.

YAPILISI: Tencereye tereyagi ve bir kac kasik siviyag alinip rendelenmis tum sebzelerle kavrulur. Kavrulan sebzelerin uzerine unu eklenip kokusu gecene kadar karistirilir. Once sutu sonra yeteri kadar suyu verilip kaynatilir. Son olarak limon suyu ve baharatlarida katilarak alti kapatilir. Servis yaparken uzerine arzuya gore dereotu serpilebilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder