- MALZEMELER
- 8-9 adet patlican ( 10'ar santim uzunlugunda ve hafif tombul olanlarindan kullandim),
- 500 gram kusbasi et,
- 3-4 yemek kasigi siviyag,
- 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 1 adet buyuk dolmalik kirmizi biber ( kup kup dogranmis),
- 3-4 adet domates ( kup seklinde dogranmis ),
- yarim bas sarimsak ( 6-7 dis gibi),
- 1 yemek kasigi salca,
- tuz,
- karabiber,
- yarim cay bardagi su,
- bir tutam maydanoz.
- Uzeri icin:
- 1 yemek kasigi tereyagi yada margarin ( kati yag kullanmayanlar siviyagda tercih edebilirler),
- 1 yemek kasigi tepeleme un,
- 1,5 su bardagi sut.
- varsa muskat cevizi ( tercihe bagli),
- kasar peyniri rendesi.
- YAPILISI
- Patlicanlari alacali soyup bol kizgin yagda iyice kizartin ( kozleyerekte yapabilirsiniz benim ocagim ona musait olmadigindan yapamadim, daha hafif olucagindan eminim),
- Havlu pecetenin uzerine aldiginiz patlicanlarin fazla yagini cektirin.
- Buyukce bir tencerede kusbasi etlerin suyunu salip cekmesini bekleyin.
- Yagini ilave edip soganlar ve biberle kavurun.
- Salcasini , domateslerini ve sarimsaklarinida ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son baharatlari ve suyunu koyup bir iki tasim kaynatin.
- Altini kapattiginiz ete incecik kiydiginiz maydanozunuda ekleyin.
- Kizarttiginiz patlicanlari iki catal yardimiyla yarip bolca hazirlamis oldugunuz harctan doldurun.
- Kucuk bir tencerede once tereyaginda unu kavurup sonra sutunu ekleyin ve kaynatin.
- Arzu ederseniz kasar peynirinin yarisini besamel sosunuza koyun daha lezzetli oluyor.
- Tuzunuda ilave edip birer yemek kasigi patlicanlarin uzerine dokun ( yukardaki resimde oldugu gibi),
- Kalan kasar peynirini sosun uzerine paylastirip tepsinin dibine bir su bardagi kadar su koyun ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda kasarlar iyice kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder