26 Temmuz 2012 Perşembe

Nohutlu Coban Payi

     Ingilizlerin cok sevdikleri bu yemek burda Shepherd's pie olarak geciyor. Sadece etle ( yani kiyma ) yapilani olsada nohutlu, barbunyali, bezelyeli ve sebzelide yapilabiliyor. Ilk canim Ablam'da yedigim bu yemegi buyuk kizim cok seviyor ve her yemek yapisimda anne Shepherd's pie yapsana diye israr ediyor. Abam kadar olmasa da bende onun verdigi tarifle yapmaya calistim. Onceki denemelerimde barbunyayla denedigim bu leziz yemegi iki gun once iftarda nohutla yaptim cokda lezzetli oldu. Sizlerde iftar menulerinizde memnuniyetle sunabilirsiniz.


  • MALZEMELER ( 4 kisilik)
  • 300 gram kiyma,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 3-4 adet domates ( kup kup dogranmis),
  • 1 yemek kasigi salca,
  • 3 su bardagi haslanmis nohut,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1 cay kasigi kuru nane,
  • yarim cay bardagi su
  • Uzeri icin:
  • 4 adet patates ( haslanmis ve bir catalla ezilmis , mutfak robotu kullanmanizi tavsiye etmiyorum bu islemi elinizde yapmaniz patateslerin daha sivi olmasini onleyecektir),
  • 1 yemek kasigi tereyagi,
  • tuz.

  • YAPILISI:
  • Kiyma bir tencereye alinip suyunu cekene kadar kavrulur.
  • Yagi ve soganlari eklenip karistirilir.
  • Soganlar pembelesince salcasi, domatesleri ve baharatlarida eklenir.
  • En son nohutlarida konulup yarim cay bardagi su ile 5 dak pisirilir.
  • Kare bir borcama bu karisim dokulur.
  • Onceden haslanmis patatesler tereyagiyla ve tuzla karistirilip kiymali karisimin uzerine yayilir.
  • Onceden isitilmis 180 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirilir.
  • Arzu edenler kasar peyniri rendeside kullanabilirler.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder