- MALZEMELER ( 4 kisilik)
- 300 gram kiyma,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 3-4 adet domates ( kup kup dogranmis),
- 1 yemek kasigi salca,
- 3 su bardagi haslanmis nohut,
- tuz,
- karabiber,
- 1 cay kasigi kuru nane,
- yarim cay bardagi su
- Uzeri icin:
- 4 adet patates ( haslanmis ve bir catalla ezilmis , mutfak robotu kullanmanizi tavsiye etmiyorum bu islemi elinizde yapmaniz patateslerin daha sivi olmasini onleyecektir),
- 1 yemek kasigi tereyagi,
- tuz.
- YAPILISI:
- Kiyma bir tencereye alinip suyunu cekene kadar kavrulur.
- Yagi ve soganlari eklenip karistirilir.
- Soganlar pembelesince salcasi, domatesleri ve baharatlarida eklenir.
- En son nohutlarida konulup yarim cay bardagi su ile 5 dak pisirilir.
- Kare bir borcama bu karisim dokulur.
- Onceden haslanmis patatesler tereyagiyla ve tuzla karistirilip kiymali karisimin uzerine yayilir.
- Onceden isitilmis 180 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirilir.
- Arzu edenler kasar peyniri rendeside kullanabilirler.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder