- MALZEMELER
- 2,5 su bardagi haslanmis nohut,
- 1 su bardagi tahin,
- 1 cay bardagi siviyag,
- 3 dis sarimsak,
- 1-2 adet limon suyu ( humusu yaparken damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)
- tuz,
- 1 su bardagi su ( tercihe gore su yerine bolca limon suyu kullanilabilir),
- uzeri icin bir yemek kasigi tereyag,
- 2 yemek kasigi cam fistigi.
- YAPILISI
- Haslanmis nohut, tahin, siviyag, sarimsak, tuz ve limon suyu cok iyi sekilde parcalayicidan gecirilir.
- Icinde puturler kalmamasi icin yavas yavas su dokulerek mutfak robotunda devamli olarak karistirilir.
- Kivamini koyu yada daha akiskan yapmak sizin elinizde .
- Suyunu koyarken birden dokmemeye ozen gosterin ki humusunuzun kivamini gormek kolay olsun.
- Ben cok kati humusu sevmedigimden az su katiyorum isterseniz hicde koymayabilirsiniz tercih sizin.
- En son uzerine bir kasik tereyaginda cam fistiklarini hafif pembelestirip dokun.
- Yaninda pide ekmegi ve falafelle harika oluyor:).
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder