26 Temmuz 2012 Perşembe

Tavuklu Pirincli Borek

    Soyle sicacik ici tavugun vermis oldugu lezzetle dolu miss gibi bir borek yapalim iftara ne dersiniz:)...


  • MALZEMELER
  • 6 adet yufka,
  • Boregi islatmak  icin:
  • 1 su bardagi yogurt,
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardagi sut ve tavuk suyu karisimi,
  • 1 su bardagi siviyag,
  • yarim paket kabartma tozu,
  • tuz.
  • Ic harci icin:
  • 2 adet kalcali tavuk but ( haslanmis ve didiklenmis),
  • 1 su bardagi pirinc ( az kit kalicak sekilde haslanmis, ben tavuk suyunda hasladim),
  • 1 su bardagi kasar peyniri rendesi,
  • bir tutam maydanoz ( incecik kiyilmis),
  • tuz,
  • karabiber,
  • 50 gram kadar tereyagi ( minik kup kup dogranmis).
  • Uzeri icin:
  • corekotu yada susam.

  • YAPILISI
  • Boregin ici icin tavuk, haslanmis pirinc,tuz ve karabiberi karistirin.
  • Islatmak icin ise tum malzemeleri karistirip bir sos hazirlayin.
  • Buyuk bir firin tepsisini yaglayip bir yufkayi serin.
  • Normal borek yapar gibi ucuncu kata gelene kadar sostan dokup yufkalari kopararak doseyin.
  • Ucuncu kata gelindiginde tavuklu harci yayip uzerine maydanoz ve kasar peyniri rendesini serpin.
  • Diger katlara gecmeden once tavuklu harcin uzerine cok minik dogranmis tereyaginin yarisini heryerine gelicek sekilde paylastirin.
  • Yufkalar bitene kadar soslayip en ust kata gelindiginde yufkanin disari kalan bolumlerini iceri alip  kalan sosuda tum boregin uzerine dokun ve dilimleyin. Corekotu ve ayirdiginiz tereyagini boregin uzerine koyup onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
  • Sosuna tavuk suyu koydugumdan cok lezzetli bir borek oldu denemenizi tavsiye ederim:).
  • Sicak sicak afiyetle yiyin hayirli iftarlar dilerim:)

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Tum Darüzziyfe calsanlarina selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daruzziyafe'nin tek calisani olarak bende sizleri selamlariyorum sevgili isimsiz takipcim:))

      Sil