- MALZEMELER
- 500 gram kurutulmus fasulye ( taze sekildede kullanabilirsiniz, ben kurutulmusuyla yapilani daha cok seviyorum),
- 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 3-4 adet yumurta ( cok buyukse 3 yumurta yeterli olucaktir),
- 2 yemek kasigi tereyagi,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- 2 dis sarimsak,
- tuz,
- karabiber.
- YAPILISI:
- Oncelikle kurutulmus fasulyeleri bol suda yari yumusayana kadar haslayin.
- Bir tencereye yaglari alip sogani ve sarimsagini kavurun.
- Uzerine haslanmis fasulyeleri ekleyin.
- Iyice yumusayana kadar kavurun.
- Yumurtalarini tuz ve karabiberle cirpip fasulyelerin uzerine dokun devamli karistirarak kavurun.
- Yumurtalari pisince altini kapatin ve sicak servis yapin.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder