- MALZEMELER
- 2 su bardagi irmik,
- 2-3 yemek kasigi cam fistigi,
- 125 gram tereyagi,
- 1,5 su bardagi seker,
- 2 su bardagi su ( arzu edenler sutte kullanabilirler),
- 1 cay kasigi tarcin ( kavururken koymak icin).
- YAPILISI
- Yag bir tavaya alinir ve fistiklar hafif pembelesene kadar kavrulur.
- Uzerine irmigi ve tarcini eklenip orta hararetli ateste kavrulmaya devam edilir.
- Diger tarafta su ve seker kaynatilir.
- Kavrulan irmik bir iki dakika ocaktan alinip sekerli suyu dokulur ( ocaktayken bu islemi yaparsaniz uzerinize sicrayabilir).
- Tekrar ocaga alinip kapagi kapatilir ve kisik ateste yavas yavas pisirilir.
- Pisttikten sonra 10 dakika demlendirilir.
- Ilikken tabaklara konur ve servis yapilir.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder