Hafif bir o kadar da lezzetli bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.....
MALZEMELER
5-6 adet patlican ( bostan patlicani olursa sahane oluyor buyuk ve tombul olanlardan),
2-3 damla limon suyu,
3-4 dis sarimsak ( rendenin en ince yeriyle rendelenir yada havanda dovulur),
500 gram yogurt ( ben koyu kivamda kullaniyorum civik olunca hos olmuyor),
tuz,
karabiber,
2-3 yemek kasigi halis zeytinyagi.
YAPILISI: Patlicanlar kozlenip bir tencerenin icine alinir ve kapagi kapatilir. Bu islemi yapmamizin sebebi patlicanlarin terleyip kolayca soyulmasi icindir. Kozlenen ve soyulan patlicanlara yogurdu, yagi, sarimsagi, limon suyu, tuzu ve biberide eklenir guzelce karistirilir. Kendi damak tadiniza gore kivamina inceltip koyultmak sizin elinizde. Davet sofralari ve ikindi caylarinda sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder