- MALZEMELER
- 6 adet uzun patlican ( uzun sekilde dogranmis ve tuzlu suya bastirilmis),
- 300 gram kemiksiz tavuk eti ( kup kup dogranmis),
- 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
- 3-4 adet yesil sivri biber (yemeklik dogranmis ),
- 4-5 adet domates ( kabuklari soyulmus ve kup kup dogranmis),
- 8-9 dis sarimsak ( kucuk bir bas da konulabilir),
- 1 yemek kasigi salca ( biber salcasi kullandim)
- 1 tatli kasigi domates salcasi,
- 1 cay bardagi su,
- tuz,
- karabiber,
- istege gore kirmizibiber.
- YAPILISI
- Tencereye siviyag ve tavuklar alinir kavrulur.
- Uzerine sogani ve biberin yarisi konur.
- Salcasi ve suyun icinde ki patlicanlar sikilarak tencereye eklenir.
- Patlicanlarin uzerine kalan biberler, sarimsaklar ve domates eklenir.
- En ustune su ile salca tuz ve karabiberle karistirilip dokulur.
- Kisik ateste patlicanlar hafif yumusayana kadar pisirilir.
- Sicak sicak yaninda pilav ve cacikla yenir:)
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder