- MALZEMELER ( 4 kisilik)
- 1 su bardagi un,
- 75 gram tereyagi,
- 1 su bardagi sut,
- 1 su bardagi seker.
- YAPILISI:
- Bir tencereye yag alinip eritilir ve unu tahta bir kasikla devamli karistirarak yaklasik 10- 12 dakika kadar orta hararetli ocakta kavrulur.
- Diger bir yerde sut ve seker karistirilip seker eriyene kadar ocakta isitilir.
- Kavrulan un ocaktan alinip uzerine sekerli sutu dokulur ve tekrar ocaga alinip devamli karistirarak icinde putur kalmiyacak sekilde 1-2 dakika top halini alana kadar pisirilir ( her ne kadar ben un helvasinin icinde kucuk un topaklarini sevsemde siz birakmamaya ozen gosterin:),
- Iyice pisen ve top gibi olan helva sicakken iki yemek kasigiyla sekil verilip ister sicak isterde sogukken servise sunulur.
- Ilk resimdekileri kizlarimin rahat yemesi icin bir atimlik sekilde yaptim.
- Alttaki resimdekiler ise yemek kasigiyla sekil verilmis olanlar.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder