- MALZEMELER
- Ic malzemesi icin:
- 4 adet patates ( haslanmis ve rendelenmis),
- 2 kibrit kutusu beyaz peynir,
- 2 yumurta,
- 1 su bardagi sut,
- 125 gr tereyagi ( eritilmis ve sogutulmus)
- 3 adet yufka,
- Uzeri icin:
- 1 yemek kasigi tereyagi,
- kasar peyniri rendesi,
- pul biber.
- YAPILISI:
- Ic harci icin tum malzemeleri iyice karistirin. Uc yufkayi her bir katina harctan koyarak ust uste dizin. Kenarlarini ice kivirip rulo yapin.
- Rulo olan boreginizi ikiye kesin ve bir tepside buzdolabinda dinlendirin ( en az bir saat , bir gece oncedende yapabilirsiniz).
- Firina koymadan 15 dakika once buzluga koyun.
- Firina vermeden dilimleyip uzerine tereyagi ,kasar peyniri rendesi ve istege gore pulbiber dokup onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
- Boregin alti cok cabuk pistiginden uzeri kizarmazsa endiselenmeyin altindan kontrol ederek firindan cikarabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder