22 Temmuz 2012 Pazar

Yalanci Profiterol

     Ramazan'in ikinci gunu yani dun iftara mukabeleme katilan bir grup arkadasimi davet ettim. Burada iftar 9.30'u gece oldugundan yemegin yenmesiyle herkesin uzerine bir agirlik cokuyor. Bende hafif bir tatli yapmaya karar verip bir tanecik kizkardesim'in vermis oldugu bu tarifi yaptim. Bence isabetlide oldu diye dusunuyorum. Umarim misafirlerimde begenmislerdir:)
  •  MALZEMELER
  • 1 litre sut,
  • 4 yemek kasigi tepeleme un,
  • 1 su bardagi +2 yemek kasigi toz seker,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket vanilya.
  • 1 paket etimek ( kucuk kucuk parcalara ayrilmis),
  • soguduktan sonra icine koymak icin bir paket krem santi ( paketin icindeki 2 posette kullaniliyor),
  • 1 paket cikolata sosu ( uzerindeki tarife gore hazirlanmis ve sogutulmus)
  • 
  • YAPILISI
  • Sut, seker, vanilya, un ve yumurta bir tencerede iyice karistirilir. Sonrasinda ocaga alinir kaynayip iyice koyulasana kadar pisirilir.
  • Pisen muhallebi iyice sogutulur.
  • Icine 2 poset krem santi dokulur ve mikserlenir.
  • Kirilan etimeklerle muhallebi karistirilir.
  • Arzu ederseniz tek kisilik cuplara yada bir borcama dokulur.
  • Uzerine tarifine gore hazirlanmis bir paket cikolata sos dokulup servis yapilir.
  • Bu tatliyi kesinlikle bir gece onceden yapmayin. Misafirleriniz gelmeden iki saat oncesinde etimeklerle muhallebiyi karistirin cunki onceden yapilinca etimekler agiza cok yapisiyor. Iki saat once yapmaniz cok guzel bir sonuc elde etmenizi saglayacaktir.
  • Mumkunse disardada bekletebilirsiniz ama soguk soguk yemek isterim derseniz 1-2 saat dolabta sogutun.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

2 yorum:

  1. Mmmmmm.... Leziz , nefis , müthiş duruyor :)) ellerine saglık biricik ablacim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler canim benim :).
      ins dener ve begenirsin:)

      Sil