- MALZEMELER
- 1 litre sut,
- 4 yemek kasigi tepeleme un,
- 1 su bardagi +2 yemek kasigi toz seker,
- 1 yumurta,
- 1 paket vanilya.
- 1 paket etimek ( kucuk kucuk parcalara ayrilmis),
- soguduktan sonra icine koymak icin bir paket krem santi ( paketin icindeki 2 posette kullaniliyor),
- 1 paket cikolata sosu ( uzerindeki tarife gore hazirlanmis ve sogutulmus)
- YAPILISI
- Sut, seker, vanilya, un ve yumurta bir tencerede iyice karistirilir. Sonrasinda ocaga alinir kaynayip iyice koyulasana kadar pisirilir.
- Pisen muhallebi iyice sogutulur.
- Icine 2 poset krem santi dokulur ve mikserlenir.
- Kirilan etimeklerle muhallebi karistirilir.
- Arzu ederseniz tek kisilik cuplara yada bir borcama dokulur.
- Uzerine tarifine gore hazirlanmis bir paket cikolata sos dokulup servis yapilir.
- Bu tatliyi kesinlikle bir gece onceden yapmayin. Misafirleriniz gelmeden iki saat oncesinde etimeklerle muhallebiyi karistirin cunki onceden yapilinca etimekler agiza cok yapisiyor. Iki saat once yapmaniz cok guzel bir sonuc elde etmenizi saglayacaktir.
- Mumkunse disardada bekletebilirsiniz ama soguk soguk yemek isterim derseniz 1-2 saat dolabta sogutun.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Mmmmmm.... Leziz , nefis , müthiş duruyor :)) ellerine saglık biricik ablacim ;)
YanıtlaSilCok tesekkurler canim benim :).
Silins dener ve begenirsin:)