MALZEMELER
- 1 paket yas maya ( yas maya bulamayanlar icin 7'ser gramliklardan iki kucuk paket yeterli olucaktir),
- 1 cay bardagi ilik su,
- 1 yemek kasigi toz seker,
- 1 cay bardagi ilik sut,
- 1 cay bardagi siviyag,
- 1 tatli kasigi tuz,
- aldigi kadar un.
- 300 gram kiyma,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- 1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2-3 adet yesil sivribiber ( ayni sekilde dogranmis),
- 1-2 adet domates ( kup seklinde dogranmis),
- 3-4 dis sarimsak,
- bir tutam maydanoz,
- tuz,
- karabiber,
- arzu edenler baska baharatlarda ekliyebilirler,
- Uzeri icin bir yumurta sarisi.
YAPILISI
- Kiyma tencereye alinip suyunu birakip cektirilir.
- Siviyagi eklenip sogani ve biberiyle kavrulur.
- Kavrulan kiymaya domatesi, tuzu, karabiberide eklenir.
- 5 dakika daha kavrulduktan sonra maydanozuda eklenip sogumaya birakilir.
- Simdi hamurunu yapmaya gelelim.
- Bir kaba maya alinir uzerine toz sekeri ve ilik suyu konularak eritilir.
- Un en son konulacak sekilde diger sivi malzemeleri konur.
- Yavas yavas un ilavesiyle ele yapismayan ama yumusak bir hamur elde edilir.
- Hamur 3 bezeye bolunur.
- Bezelerden biri alinir ve buyuk servis tabagi kadar acilir.
- Maalesef resimlerini koyamiyorum cunki sildigim resimler arasinda aciklamali resimlerimde vardi.
- Kiyma uc parcaya alinip acilan hamurun heryerine kiymali harctan konur.
- Bir kere rulo seklinde ortaya dogru katlanir ve karsisindaki tarafta onun uzerine katlanir.
- Yani kalin ama siki olmayan bir rulo gibi.
- Diger iki bezede ayni sekilde yapilir ve yaglanmis tepsiye dizilir.
- Uzerine yumurta sarisi surulur.
- Isterseniz yarim saat mayalandirip onceden isinmis 180 derecelik firina koyun ,istersenizde benim gibi firinin en dusuk ayarinda 10-15 dakika mayalandirip firinin ayarini 180 dereceye cikarin ve uzeri iyice kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikan nokulunuzu dilimleyip sicak servis yapabilirsiniz.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder