- MALZEMELER
- 2-3 tavuk gogsu ( ortadan ikiye bolunmus ve uzun uzun dogranmis),
- 3 adet yumurta,
- 1 kase galeta unu,
- 1 kase un,
- tuz,
- karabiber,
- lezzet tuzu ( arzuya bagli),
- kizartmak icin bol siviyag.
- YAPILISI
- Tavuk gogusleri istenilen incelikte dilinir ve uzun uzun dogranir.
- Yumurta az tuz ve karabiberle cirpilir ( arzu edilirse azicikda lezzet tuzu katilabilir).
- Una az tuz ve karabiber konularak karistirilir ( yumurtadaki tuzu ve bibere gore ayarlayin ki fazla kacmasin).
- Uzun uzun kestiginiz tavuklari once una sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bandirip kizgin yagda kizartin.
- Kizartmak istemeyenler yaglanmis tepsiye dizip firinda pisirebilirler.
- Kizaran ve pisen tavuklarinizi yagdan bir kagit havlunun uzerine alip fazla yagini alin.
- Salata ve ayranla servis yapin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Ellerine sağlık Kevser...Kim sevmez ki tavuğu,hele bu harika halini...Sevgilerimle...
YanıtlaSilEvet teyze'cim biz sevdigimizden her hali guzel geliyor. Saolasin.
SilSevgilerimle bilmukabele:))