5 Temmuz 2012 Perşembe

Baklava Yufkasiyla Patatesli Borek

Yaklasik bir ay kadar evvel bir misafir toplantimda yaptigim bu borekleri sizlerle paylasmak istedim. Baklava yufkasiyla yapilan ayni pastane tadi veren boreklerimi cok sevdim:). Ic harcini arzu ettiginiz sekilde degistirerek sizlerde bu guzel borekleri yapabilirsiniz. Hele birde sevdikleriniz yaninizda ve beraber tadiyorsaniz ohhh degmeyin keyfinize:).......

  • MALZEMELER
  • 15 adet baklava yufkasi,
  • yarim cay bardagi siviyag,
  • 2-3 yemek kasigi eritilmis tereyagi,
  • 4-5 adet haslanmis patates,
  • 1 adet sogan,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • bir tutam maydanoz,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1 yumurta sarisi.

  • YAPILISI
  • 2-3 yemek kasigi siviyagda sogan kavrulur ve haslanmis rendelenmis patatesler soganlara eklenir.
  • tuzu, karabiberi ve kiyilmis maydanozu eklenir sogumaya birakilir.
  • eritilmis tereyagi ve yarim cay bardagi siviyag karistirilir.
  • baklava yapraklarindan bir tanesini serip uzerine yagli karisimdan surulur ikinci kat konur oda yaglanir ucuncu katta konur ve yaglanir.
  • boylelikle uc kat ust uste yaglanmis olur.
  • hamurun uzun yerine ince uzunlamasina harctan konur ve sarilir.
  • geriye  kalan 12 yaprak hamurda ayni islemden gecer.
  • yaglanmis tepsiye hazirladiginiz borekler dizilir, eger tepsiniz kucuk boreklerinizin boyu uzun gelirse ortadan ikiye bolup koyabilirsiniz.
  • uzerlerine yumurta sarisi surulup onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirilir.
  • firindan ciktiktan sonra ilimasi beklenir.
  • dilimleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder