- MALZEMELER
- 15 adet baklava yufkasi,
- yarim cay bardagi siviyag,
- 2-3 yemek kasigi eritilmis tereyagi,
- 4-5 adet haslanmis patates,
- 1 adet sogan,
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- bir tutam maydanoz,
- tuz,
- karabiber,
- 1 yumurta sarisi.
- YAPILISI
- 2-3 yemek kasigi siviyagda sogan kavrulur ve haslanmis rendelenmis patatesler soganlara eklenir.
- tuzu, karabiberi ve kiyilmis maydanozu eklenir sogumaya birakilir.
- eritilmis tereyagi ve yarim cay bardagi siviyag karistirilir.
- baklava yapraklarindan bir tanesini serip uzerine yagli karisimdan surulur ikinci kat konur oda yaglanir ucuncu katta konur ve yaglanir.
- boylelikle uc kat ust uste yaglanmis olur.
- hamurun uzun yerine ince uzunlamasina harctan konur ve sarilir.
- geriye kalan 12 yaprak hamurda ayni islemden gecer.
- yaglanmis tepsiye hazirladiginiz borekler dizilir, eger tepsiniz kucuk boreklerinizin boyu uzun gelirse ortadan ikiye bolup koyabilirsiniz.
- uzerlerine yumurta sarisi surulup onceden isitilmis 200 derecede iyice kizarana kadar pisirilir.
- firindan ciktiktan sonra ilimasi beklenir.
- dilimleyerek servise sunulur.
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder