- MALZEMELER
- yarim kg un,
- tuz,
- su,
- 1 adet yumurta.
- ICI ICIN:
- 500 gram satir kiymasi,
- 2 adet sogan ( incecik dogranmis),
- 2 adet patates ( cok minik kup seklinde dogranmis),
- tuz,
- karabiber,
- 1 yemek kasigi zire ( kimyonun cekilmemis hali).
- UZERI ICIN:
- sarimsakli yogurt.
- SOSU ICIN:
- 2 yemek kasigi tereyag,
- pul biber.
- SUSLEMEK ICIN:
- dereotu.
- YAPILISI
- Hamur malzemelerinin hepsini iyice yeteri kadar su ilavesiyle yogurup ele yapismayan ama cokda yumusak olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur dinlenmeye birakilir.
- Ic malzemeleri iyice karistirilip hazirlanir ( asagidaki resimde ic malzemeleri karismis sekilde gorunuyor).
- Hamur 2 bezeye ayrilir.
- Normal mantida daha kalin olucak sekilde acilir.
- 10 'ar samtimlik karelere ayrilir .
- Her karenin icine bolca icten konur ve bohca seklinde kapatilir.
- Bohca gibi kapatilan mantilar iki ucundan tutulup karsilikli asagida resimdeki gibi elinizle iyice sikistirilir.
- Tum mantilar bu sekilde hazirlanir.
-
Hazirlanan mantilarin hepsi buhar makinasina yerlestirilir.
- Aslinda orijinalinde ozbeklere ait bir tencerede pisiriliyor.
- Kat kat olan bu tencere her katinda delikli hazneleri olan en altinda kaynayan suyun buharinda pisiriyor maalesef bende o tencereden olmadigindan buhar makinasi kullaniyorum:).
- Makinaya tek tek dizilen mantilar yaklasik 45 dakika pisirilir.
- Pisen mantilarin uzerine sarimsakli yogurt dokulur.
- En son tereyaginda kavrulmus pulbiberde dokulup dereotuyla servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder