9 Ekim 2011 Pazar

Firinda Sebzeli Tavuk Kapama

 Makarna tarifimi yazarken o gun kucuk bir ziyaretcim oldugundan bahsetmistim. Aksam yemegi icin ona ve cocuklarima bu yemegi yapmistim. Aslinda  icinde havuc oldugu icin pilav turuncu oluyor ama resimde gorundugu kadar degil:). Aksam cekmis olmam resimin bir kat daha turuncu olmasina sebep oldu bundan dolayi ozur dilerim.Evinizde gerekli malzemeler varsa hic vakit kaybetmeden yapip tadin derim pisman olmayacaksiniz.....

MALZEMELER ( 4 kisilik)
4 adet tavuk baget,
haslamak icin bol su,
tane karabiber,
1 adet tum kuru sogan.

Pilavi icin:
2 yemek kasigi siviyag yada tereyagi,
1 adet yemeklik dogranmis kuru sogan,
3 adet kibrit copu gibi dogranmis havuc,
1 cay kasigi yenibahar,
2 su bardagi pilavlik pirinc,
tuz,
3 su bardagi tavuk suyu(benim pirincim 1'e 1,5 cekiyor o yuzden bu olcuyu kullandim pirincinizin su cekme oranina gore suyu azaltip cogaltabilirsiniz).

YAPILISI: Tavuk bagetleri bir tencereye alip su,sogan ve tane karabiberle haslayin. Teflon bir tencereye siviyagi alip soganlari kavurun. Kavrulan soganlara ince ince dogradiginiz havuclari ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci iyice yikayip suyunu suzdurdukten sonra kavrulan malzemelere ekleyin. Yenibaharini ve tuzunu bu asamada koyun. Kavrulmus malzemelerin hepsini buyuk bir borcama koyup uzerine haslanan tavuklari dizin. Suyunu  ekleyip bir folyoyla kapatin (piserken pilavin kurumamasi icin uzerini kapatiyoruz). Onceden isitilmis 180 yada 200 derecelik firinda suyunu cekene kadar pisirin. Sonrada oturup bizim gibi afiyetle yiyin:))

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

4 yorum:

  1. Yanılmıyorsam o kücük misafiri makarnayla beraber yemiştik, sebzeli tavukla da olurmuş aslında...

    YanıtlaSil
  2. Evet o gun kucuk misafirim oglen makarna aksam sebzeli tavuk yemegi yemisti bizde tabii seve seve onu yedik sevgimizle:))) yanliz isminiz olmayinca kim oldugunuzu anlamiyorum:))

    YanıtlaSil
  3. Bu dünyada onu hiç düşünmeden yiyecek tek kişiyim ben...Annesi...

    YanıtlaSil
  4. Tatli olarak bana da biraksan:)))

    YanıtlaSil