28 Ekim 2011 Cuma

Kalbura Basti

Kalbusa basti uzeri sekilli olur diyebilirsiniz. Bende bunlari kalburum olmadigindan rendenin dis yuzeyine bastirarak yaptim ama kalbura bastilarim ( nami diger rendeye bastiklarim:)o kadar cok sistiler ki o sekiller kayboldu gitti:). Bu tarifi sevgili Hatice'nin sitesinden almistim ve senelerdir yaparim. Icinde her zaman ki gibi benden eklemeler olsada cok guzel tutan bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
1 paket yumuşak margarin yada tereyagi,
3 su bardağı un,
1 veya 2 kaşık yoğurt,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
2-3 yemek kasigi hindistan cevizi.

Icine:
1 su bardagi ceviz.

Serbeti icin:
3 su bardagi seker,
3 su bardagi su,
yarim limon suyu.

YAPILISI: Oncelikle serbet malzemeleri kaynatilip son olarak limon suyu eklenerek hazirlanir ve sogutulur. Hamur malzemeleri icin ise oda sicakligindaki margarin ,yumurtasiyla un haric diger malzemeleriyle birlikte karistilir. Unu yavas yavas eklenerek ele yapismayacak bir hamur elde edilir. Bu hamurun uzeri bir bezle ortulerek 10-15 dakika dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip icine kucuk parcalara bolunmus cevizden bir yemek kasigi konulur ve bir kalburun yada rendenin ters yuzunun uzerine bastirilarak sekil verilip tepsiye dizilir. Kalbura bastilarin kapattiginiz kisimlarini alta getirmeye ozen gosterin. Onceden isinmis 180 derecelik firinda 10-15 dakika pisirilir sonra ayari 200 dereceye getirip uzerlerinin iyice kizarmasini bekleyin. Tatlilar firindan cikar cikmaz uzerlerine soguk serbet dokulur ve servis yapicaginiz zamana kadar dinlendirilir.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder