8 Ekim 2011 Cumartesi

Yayla Corbasi

Havalar sogudukca insanin cani soyle sicacik corbalar cekiyor. Bugunde sizlerle klasiklesmis ama bir o kadarda guzel bir corba paylasacagim.

MALZEMELER
1 cay bardagi arpa sehriye( arzu ederseniz pirinclede yapabilirsiniz),
yeteri kadar su.

Terbiyesi icin:
1 kase yogurt,
1 adet yumurta,
1 yemek kasigi dolusu un,
yarim limon suyu,
tuz.

Uzeri icin:
1 yemek kasigi tereyagi,
1 tatli kasigi kuru nane.

YAPILISI: Tencereye yeteri kadar su alinip kaynatilir icine sehriyeler konur ve yumusayana kadar pisirilir. Terbiyesi baska bir yerde guzelce cirpilarak hazirlanir. Kaynayan sehriyeli sudan bir kepce alinarak terbiyenin icine konurki corbaniz kesilmesin. Terbiyeside eklenen corba bir tasim daha kaynatilip alti kapatilir. Yanliz corbaniz bu asamada size cok koyu gelirse su eklemeyip kaynatmayi unutmayin. Uzerine yag ve nane yakilarak dokulur sicak servis yapilir.Kolay oldugu gibi cokda lezzetli bir corba......

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder