16 Ocak 2015 Cuma

Fistikli Kekli Baklava

     Hayırlı cumalar canlar 😊.
Enfes, yumuş yumuş yeni tarifle aranızdayim. Sevgili görümcem Gökce'nin arkadası ve komşusu Elif Hanım'dan aldık bu guzel tarifi . Alır almaz denedim ve herkesin vazgeçilmez tarifleri vardır ya iste o listeme ekledim. Ugrastirmayan ama bir o kadar lezzetli ve kolay bu tatlıyı hemencecik deneyin derim.....



  • Malzemeler:
  • 30 adet baklava yufkasi( cok fazla kabarık sevenler 40 adette kullanabilir),
  • 250 gram eritilmis tereyag ( baklava yufkalarının aralarına surmek icin),
  • Keki icin:
  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik seker ,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik siviyag,
  • 1 su bardagi toz fıstık,
  • 1 su bardagi un,
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Şerbeti icin:
  • 3 su bardagi seker,
  • 4 su bardagi su,
  • Bir kac damla limon suyu.

  • Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti kaynatip iyice soğutun. 
  • Baklava yufkalarının aralarına surmek icin tereyag eritin ve ilitin. 
  • Yumurta ve sekeri kopuk kopuk olup beyazlasana kadar mikserleyin ( 10 dakika sürüyor).
  • Ardından diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karistirin.
  • Benim tepsim baklava yufkalarının buyuklugundeydi ondan sıkıntı çekmedim tepsiye yerlestirirken. 
  • Tepsiyi hafif yaglayin ve 15. Kata gelene kadar yufkaları yaglayip ust üste dizin. 
  • 15. kata gelindiğinde hazırlamış olduğunuz keki yayın.
  • Tepsinin cok kenarlarına yaymayın sonunda keserken kek kendi yayılıyor.
  • Keki yaydıktan sonra aynı sekilde 15 kat baklava yufkasını aralarını yaglayarak ust üste dizin.
  • Yufkalar bittikten sonra dilimleyin ve kalan yagi her yerine yayın. 
  • Onceden isitilmis 180 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar pisirin. 
  • Fırından cikmis kızgın baklavaya soguk şerbeti dokun. 
  • Soguyunca fıstık ile süsleyip servis yapın....

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

1 yorum:

  1. Kuru baklava tadında ama tam olarak değilde :) çok güzel oldu eline sağlık :)

    YanıtlaSil