26 Ekim 2011 Çarşamba

Mantarli Kremali Tavuk

Cok uzun yillardir burada yasayan ama gectigimiz hafta Turkiye'ye kesin donus yapan aile dostlarimiz icin yaptigim bir yemekti bu tavuk. Kremanin yemeklere kattigi lezzet tartisilmaz. Sevmeyenlerin bile hic fark etmeden yedikleri ve sonunda bunun icinde ne var diye sorduklari yemeklerden oluyor kremali tarifler:). En fazla yarim saatte hazirlanmis bu guzel yemegi giden arkadaslarimizla paylasmaktan dolayi cok mutlu olduk. Onlarda seve seve yediler ve cok begendiler. Zamani kisitli calisan hanimlar icin kurtarici olabilir........

MALZEMELER
1 kg kemiksiz kalcali tavuk eti,
1 kg mantar,
1 paket krema,
1 yemek kasigi siviyag,
tuz,
karabiber,
uzeri icin dereotu( arzuya kalmis).

YAPILISI: Bir tavada bir yemek kasigi siviyagla yarim kesilmis mantarlar kavrulur. Baska bir tencerede ise mantarlarin buyuklugunde dogranmis tavuklar suyunu salip cekene kadar kavrulur. Kavrulan mantarlar tavuga eklenip uzerine kremasi,tuzu ve karabiberi dokulur. Bir iki cevirdikten sonra alti kapatilir. Servis yaparken uzerine dereotu dokulur. Yaninda guzel sebzeli yada sade bir pilavla afiyetle yenir:))

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder