26 Ekim 2011 Çarşamba

Fasulye Kavurmasi

Bugun sizlerle gecen hafta yaptigim ve seneler once Aysegul isminde bir arkadasimda tattigim bu tarifi verecegim.Yapimi cok kolay ve kavrularak yapilan bir zeytinyagli.Icinde bol miktarda kirmizi tatli biberin olmasi fasulyeye hafif seker tadi veriyor. Buda yemeginize daha da lezzet katiyor:). Malzemelerimiz soyle:

MALZEMELER
yarim kg fasulye( dondurulmusda olur burada bulma sansim az oldugundan ben oyle kullaniyorum,tazeyse ince julyen dogranir)
yarim kg kirmizi biber( aynen fasulyeler gibi ince julyen dogranir),
3 adet orta boy sogan( yarim ay seklinde dogranir),
arzuya gore 3 dis sarimsak( rendelenirse daha guzel),
yeteri kadar zeytinyagi,
arzu edilirse bir tatli kasigida tereyag eklenebilir,
tuz,
karabiber,
damak tadiniza gore seker.

YAPILISI: Yarim ay seklinde dogranmis soganlar hafif pembelesene kadar zeytinyaginda kavrulur. Sonrasinda kirmizi biberleri eklenip kavrulmaya devam edilir. Ocagin isisi orta hararette olursa yemeginizi kontrol etmeniz daha kolay olur. Yari sekilde kavrulmus sebzelere fasulyesi eklenir ve devamli karistirilarak kavrulmaya devam edilir. Bu asamada rendelenmis sarimsagi,tuzu,karabiberi ve sekeride eklenir. Fasulyelerin rengi iyice donup yumusayana kadar kavrulur. Bes yada on dakika kapagi kapatilarak kisik ateste kendi haline birakilir ve alti kapatilir. Ister soguk isterseniz sicak servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder