26 Ekim 2011 Çarşamba

Terbiyeli Sulu Kofte

Siz diyin corba ben diyeyim ana yemek. Yani cok yonlu kullanilabilen bir tarif bu:). Canim teyzem yillar once bir kis gunu annemlerdeyken yapmisti bu guzel corbayi. Biraz yogun yapip ana yemek haline az daha sulu yapipta corba haline getirebilirsiniz:). Secim size kalmis ama her iki turlude pisman olmazsiniz. Malzemelerimiz soyle.....

MALZEMELER( Koftesi icin)
400-500 gram kiyma,
1 adet rendelenmis kuru sogan,
1 adet yumurta,
1 dilim ekmek yada 2-3 yemek kasigi galeta unu( ekmek koyucaksiniz suyla islatip siktiktan sonra koymayi unutmayin),
tuz,
karabiber,
kirmizi biber( damak zevkinize gore baharatlari degistirebilirsiniz,
bir tutam dogranmis maydanoz.

Terbiyesi ve diger malzemeleri icin:
2-3 adet patates,
2 adet havuc,
1 adet rendelenmis kuru sogan,
bir kac kasik siviyag(istege gore tereyagida kullanabilirsiniz),
bir yemek kasigi un( dolu dolu),
1 adet limon suyu,
1 yumurta sarisi,
yeteri kadar sicak su( et yada tavuk suyuda olur)

Uzeri icin:
Dogranmis dereotu.

YAPILISI: Kiymaya tum malzemelerini katip iyice yogurun elinizi islatarak minik kofteler yapip unlanmis bir tepside yuvarlayin. Unlanan kofteleri kizgin yagda hafif kizartin. Bir tencereye bir kac kasik yag alip oncelikle rendelenmis sogani kavurun sonrasinda minik kupler seklinde dogradiginiz patates ve havuclarida ekleyin. Uzerine suyunu yada et suyunu koyun ve kofteleri ekleyin. Sebzeleri yumusayana kadar pisirin.
Bir tabakta yumurta sarisi,un ve limon suyu iyice karistirilarak terbiyesini hazirlayin. Pisen yemegin suyundan bir kepce bu terbiyeye koyun. Terbiyeyi tencereye yavasca ekleyin.Bir iki dakika daha kaynattiktan sonra yemegin altini kapatin .Servis yaparken uzerine dereotu serpin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder