17 Ekim 2011 Pazartesi

Yuksuk corbasi

Bu guzel corba Adana yoresine ait essiz bir lezzet. Annem bunu kusbasi etle bol naneli  yapardi bende ondan nasil ogrendiysem o sekilde yapmaya devam ediyorum. Ama cogu kisi etsiz ,sadece nohut ve mantiyla yapiyor.Bence bu sekilde daha leziz oluyor ondan tarifini bu sekilde verecegim. Hazirda yapilmis bir buyuk tabak mantiniz varsa hemen deneyebilirsiniz:). Cokda ugrastirici bir corba degil. Corba dedik ama davet sofralarinizda ana yemek olarakda sunabilirsiniz. Icinde et,nohut ve mantisi oldugundan cok doyurucu. Secim size kalmis. Unutmadan ekliyeyim manti tarifini ileriki yazilarimda paylasacagim. Simdi tarifimize gecelim.

MALZEMELER
Bir buyuk yemek tabagi dolusu pismemis manti,
250-300 gram kusbasi et,
1 kase haslanmis nohut,
1 yemek kasigi tereyagi,
2 yemek kasigi siviyag,
1 yemek kasigi biber salcasi,
1 tatli kasigi kuru nane,
tuz,
karabiber,
yarim limon suyu,
yeteri kadar su.


Uzeri icin:
istege gore sarimsakli yogurt.

YAPILISI: Buyukce bir tencereye kusbasi dogranmis etler alinir ve bol su ile haslanir. Iyice haslanan etlere nohutlari eklenir bir iki tasim kaynatilir. Son olarak mantilari eklenerek mantilar yumusayip  lezzetleri birbirine gecene kadar kaynatilir. Diger tarafta tereyagi ve siviyagi tavaya alinir salcasiyla beraber kavrulur. Salcanin uzerine nanesi ve karabiberi eklenip soyle bir karistirilip corbaya eklenir. Corbanin tuzuda eklenip limon suyu sikilir. Corbamiz ne cok sivi nede cok kati olucak. Pistikten sonra sicak bir sekilde tuketmeye calisin cunki bekledikce mantilar siser ve corbaniz katilasir aklinizda bulunsun. Servis yaparken ister sarimsakli yogurtla isterde sade bir sekilde sunabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder