30 Ekim 2011 Pazar

Taze Gelin Mantisi

Bir kac gun once yeni gelin olan bir arkadasimizi ziyaret etmek ve hasbihal etmek icin toplandik. Her birimiz kalabalikda oldugumuzdan elimiz bos gitmeyelim dedik ve birer cesit yapip yanimizda goturduk. Bende yeni gelin olmasi hasebiyle taze gelin mantisi yaptim. Yapimi normal mantiyla alakasi olmiyan cok kolay bir tarif. Denerseniz begeniceginizi umuyorum. Malzemelerimizde neler varmis bakalim.........

MALZEMELER ( kare bir borcam icin)
3 adet yufka,
yarim paket tereyagi yada margarin.

Sosu icin:
2-3 su bardagi yogurt,
3 dis sarimsak,
tuz.
( Bu sekilde yufkalar kesilir ve firinda guzelce kizartilir).Uzeri icin:

300 gram kiyma,
bir kac yemek kasigi siviyag,
1 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
2 adet yesil biber,
1 adet domates,
bir tutam maydanoz,
tuz,
karabiber,
arzu ettiginiz baska baharatlarda olabilir.

YAPILISI: Tereyagini eritip sogutun. Bir yufkanin her yerini guzelce yaglayin ve rulo olarak sarin. 2'ser santim kalinliginda keserek, kestiginiz yerleri yukariya gelicek sekilde yerlestirin. Diger iki yufkayada ayni islemi yapip onceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin.
Yogurt ve sarimsagi guzelce karistirip sos haline getirin.
Kiymayi bir tavada suyunu salip cekene kadar kavurun. Birkac yemek kasigi siviyagi ekleyip soganlarini koyun ve kavurun. Yesil biberlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak domatesini ve baharatlarini ekleyip bir iki karistirdiktan sonra altini kapatin. Ince sekilde dogranmis maydanozlarini ekleyin. Yufkalarin uzerine once sarimsakli yogurdunu sonra kavurdugunuz kiymasini guzelce yayip ilik olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder