18 Ekim 2011 Salı

Besamel Soslu Tavuklu Karniyarik Borek

Bu guzel boregi krep hamuruylada yapiyorum. O sekildede cok lezzetli oluyor. Yanliz bu sefer yaptiklarimi kreple degilde yufkayla,bezelyeli olarak denedim. Sizde hayalinizdeki farkli sebzeleri ekleyerek boreginizi daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Tarifimizdeki malzemelere gecelim..

MALZEMELER
6 adet yufka ,
1 su bardagi sut,
yarim su bardagi siviyag.

Ic harci icin:
2 yemek kasigi tereyagi,
2 yemek kasigi siviyag,
2 yemek kasigi dolusu un,
2 su bardagi sut,
2 adet haslanmis kalcali tavuk,
bir su bardagi bezelye,
tuz,
karabiber,
yarim su bardagi kasar peyniri rendesi.

Uzeri icin:
yarim su bardagi kasar peyniri rendesi.

YAPILISI: Boregimizi sarmadan once ilk etapta  ic harcini hazirliyoruz. Tereyagini ve siviyagini bir tencereye alip unla guzelce kavuruyoruz. Unun kokusu cikip hafif rengi donunce sutunu ekliyor ve kaynatiyoruz( bu asamada isterseniz yari sut yari haslanmis tavugun suyunu koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor:). Besamel sosunuz ne cok kati nede cok sivi olucak koyu muhallebi kivaminda olucak. Piserken bunu sut ilavesi ile ayarlayabilirsiniz. Pisen sosa kasar peynirini ve didiklenmis tavuklarini katiyoruz. Son olarak bezelyesini,tuzunu ve karabiberinide ekleyip sogumaya birakiyoruz.
Yufkalarin aralarina surmek icin sut ve siviyagiyla harcini hazirliyoruz. Bir yufkayi serip heryerine firca yardimiyla bu harctan suruyoruz. Ikinci yufkayi birincinin uzerine koyup ayni islemi tekrarliyoruz. Once dorde sonra bir kere daha dorde kesip 8 parca elde ediyoruz. Her bir parcaya hazirladigimiz harctan bir yemek kasigi koyup sarma sarar gibi sariyoruz. Kalan tum yufkalara da ayni islemi tekrarlayip yaglanmis firin tepsisine boreklerimizi yerlestiriyoruz( 6 adet yufkadan 24 adet borek elde ediyoruz). Firina vermeden once uzerlerini bir bicak yardimiyla kesip kestigimiz bosluklara kasar peyniri rendesi koyuyoruz. Yufkalarin icine surdugumuz kalan harcimizi boreklerin heryerine guzelce surup onceden isitilmis 200 derecelik firinda kasar peynirleri kizarana kadar pisiriyoruz. Sonrada benim gibi afiyetle oturup yiyoruz..

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder