6 Temmuz 2012 Cuma

Visneli Kek

    Gecenler de bolca aldigim visnenin sonu hafif burusmaya yuz tuttugunda nasil degerlendirsem diye  dusunurken cafefernandonun bundan oncede denemis oldugum ve sevdigim bu tarifini yapmaya karar verdim:). Hem visnelerim degerlendiler hemde uzeri kitir kitir ortasi meyve altida yumusacik bir kek oldu. Degisik tarifler denemeyi herzaman cok sevmisimdir. Cafe fernandoda boyle tariflerle dolu benim icin hazine dolu bir sandik gibi:) .  Her denedigim tarifte heyecanlaniyorum. Sonucundan memnun kaliyorum. Sizlerde merak ediyorsaniz simdi tarifimize gelelim....

  • MALZEMELER
  • Kıtır hamur (tepesi için):
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 90 gr tereyağı, soğuk
  • Kek hamuru icin:
  • 400 gram taze vişne ( ben bir kase kullandim),
  • 1 su bardağı un,
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1/4 çay kaşığı tuz,
  • 115 gr tereyağı, oda sıcaklığında,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 2 adet  yumurta,
  • 1 paket vanilya.
  • YAPILISI
  • Kıtır hamur tepesini hazırlamak için: Tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın.
  • Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekeri koyun. Buz gibi olmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin (minik bezelye taneleri büyüklüğünde olacak). Bir kaba koyup kullanana kadar buzdolabında bekletin. Eğer mutfak robotunuz yoksa malzemeleri genişçe bir kaba alıp iki bıçak yardımıyla ya da elleriniz soğuksa tereyağı parçalarını karışıma yedirerek de aynı hamuru elde edebilirsiniz. Önemli olan tereyağı parçalarının erimemesi.
  • Asagidaki resimde gordugunuz sekilde olucak.




  • Keki hazırlamak için: Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp bir kenara ayırın. Bir karıştırma kabında unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
  • Bir mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve un parçacıkları tamamen kaybolana kadar son kez karıştırın.
  • Bu hamuru yağladığınız kelepceli kalıba döküp tepesini düzleyin. Üzerine vişneleri dizin, önceden hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip (serptikten sonra bastırmayın)onceden isitilmis 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika (veya tepesindeki hamur kırıntıları kahverengileşene ve kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin.
  • Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyip keki kabından çıkartın, dilimleyip servis yapin.


  • Afiyet Olsun:)
    Kevser KURU





    2 yorum:

    1. Çok güzel ellerine sağlık...Cafe Fernando hayranı olan biride benim süper ya...

      YanıtlaSil
    2. Evet tadida enfesti:).Sorma favorilerimden CafeFernando....

      YanıtlaSil