30 Temmuz 2012 Pazartesi

Et Sote

  •  MALZEMELER
  • 500 gram kusbasi et,
  • 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2 adet yesil sivribiber ( ince ince dogranmis),
  • 1 adet kirmizi biber ( ince ince dogranmis),
  • 4 adet domates( kabuklari soyulup kup kup dogranmis),
  • 5-6 dis sarimsak ( kucuk kucuk dogranmis),
  • 1 yemek kasigi salca ( ben biber salcasi kullandim),
  • tuz,
  • karabiber,
  • kekik,
  • 2 yemek kasigi siviyag+2 yemek kasigi tereyag karisimi,
  • 1 su bardagi su,
  • bir tutam maydanoz ( ince kiyilmis, istege bagli hic kullanmiyadabilirsiniz).

  • YAPILISI
  • Buyukce bir tencereye etler guzelce yikanip alinir suyunu salip cekene kadar bekletilir.
  • Siviyag , tereyag karisimi etlere eklenip soganlar ve biberlerle kavrulur.
  • Sirasiyla once salcasi sonra domates ve sarimsaklari eklenir.
  • Bir iki karistirdiktan sonra baharatlariyla beraber suyu konulup etler iyice yumusayana kadar pisirilir.
  • Alti kapandiktan sonra maydanozuda serpilip sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder