26 Temmuz 2012 Perşembe

Ezo Gelin Corbasi

     Ramazanlarda iftarlar paylasildikca toplu sekilde yendikce guzellesiyor. Benimde dun aksam yemege bir grup arkadasim geldi.
     Menum Ezogelin Corbasiyla baslayip muhallebili kabak tatlisiyla son buldu:). Arada soylemedigim bir dizi tarif listeside sizleri bekliyor. Umarim heyecanla bekliyorsunuzdur diyip tarifime geciyorum....


  • MALZEMELER
  • 1 su bardagi mercimek,
  • 1 kahve fincani pirinc,
  • 1 kahve fincani bulgur,
  • tuz,
  • karabiber,
  • 1 cay kasigi kimyon,
  • 2 lt kadar su .
  • Uzeri icin:
  • 1 adet sogan ( cok minik dogranmis),
  • 2-3 yemek kasigi tereyagi ve siviyag karisimi,
  • 1 yemek kasigi salca ( biber kullandim),
  • 1 limon suyu ( nar eksisi yada sumak eksiside olur,
  • 1 tatli kasigi nane.

  • YAPILISI
  • Uzeri icin olan tum malzemeler haric diger malzemeler bir tencereye konur ve kaynatilir.
  • Ara sira karistirmayi unutmayin dibine tutmasin.
  • Ben duduklude pisirmeyi tercih ediyorum ( kisik ateste) eger corbaniz pistikten sonra hala kivami yogunsa kaynamis su ekleyebilirsiniz.
  • Uzeri icin yagin icinde soganlari iyice pembelesene kadar kavurun.
  • Salcasini ve nanesinide ekleyip kavurun uzerine yarim cay bardagi su koyup bir iki tasim kaynattiktan sonra corbanin uzerine dokun.
  • En son eksiside katip sicak servis yapin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder