26 Temmuz 2012 Perşembe

Kevser'in Saray Kebabi

      Ismini Kevser'in Saray Kebabi olarak koydugum bu tarifi dogaclama olarak farkli bir lezzet arayisi icerisinde iken yaptim. Patlican her haliyle guzel birde icinde et disinda sosla birlesince lezzet ustune lezzet ortaya cikmis oldu. Yaninda sicacik bir pilav ve soguk bir kompostoyla yemesi daha keyifli oluyor:) tavsiye ederim.....


  • MALZEMELER
  • 8-9 adet patlican ( 10'ar santim uzunlugunda ve hafif tombul olanlarindan kullandim),
  • 500 gram kusbasi et,
  • 3-4 yemek kasigi siviyag,
  • 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 1 adet buyuk dolmalik kirmizi  biber ( kup kup dogranmis),
  • 3-4 adet domates ( kup seklinde dogranmis ),
  • yarim bas sarimsak ( 6-7 dis gibi),
  • 1 yemek kasigi salca,
  • tuz,
  • karabiber,
  • yarim cay bardagi su,
  • bir tutam maydanoz.

  • Uzeri icin:
  • 1 yemek kasigi tereyagi  yada margarin ( kati yag kullanmayanlar siviyagda tercih edebilirler),
  • 1 yemek kasigi tepeleme un,
  • 1,5 su bardagi sut.
  • varsa muskat cevizi ( tercihe bagli),
  • kasar peyniri rendesi.
  • YAPILISI
  • Patlicanlari alacali soyup bol kizgin yagda iyice kizartin ( kozleyerekte yapabilirsiniz benim ocagim ona musait olmadigindan yapamadim, daha hafif olucagindan eminim),
  • Havlu pecetenin uzerine aldiginiz patlicanlarin fazla yagini cektirin.
  • Buyukce bir tencerede kusbasi etlerin suyunu salip cekmesini bekleyin.
  • Yagini ilave edip soganlar ve biberle kavurun.
  • Salcasini , domateslerini ve sarimsaklarinida ekleyip kavurmaya devam edin.
  • En son baharatlari ve suyunu koyup bir iki tasim kaynatin.
  • Altini kapattiginiz ete incecik kiydiginiz maydanozunuda ekleyin.
  • Kizarttiginiz patlicanlari iki catal yardimiyla yarip bolca hazirlamis oldugunuz harctan doldurun.
  • Kucuk bir tencerede once tereyaginda unu kavurup sonra sutunu ekleyin ve kaynatin.
  • Arzu ederseniz kasar peynirinin yarisini besamel sosunuza koyun daha lezzetli oluyor.
  • Tuzunuda ilave edip birer yemek kasigi patlicanlarin uzerine dokun ( yukardaki resimde oldugu gibi),
  • Kalan kasar peynirini sosun uzerine paylastirip tepsinin dibine bir su bardagi kadar su koyun ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda kasarlar iyice kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder