11 Temmuz 2012 Çarşamba

Firinda Somon Baligi

     Sabahi serifleriniz hayr olsun sevgili takipcilerim. Gune guzel bir balik tarifiyle basliyoruz. Yasadigimiz yer soguk oldugundan balik cinsi tum deniz mahsulleri kolaylikla bulunabiliyor. Ingilizler deniz urunlerini cok seviyor. Bizde bundan nasibimizi aliyoruz tabii:). Bu resimdeki somon baligini gectigimiz mart ayinda annem burdayken yapmisti. Simdi koymak nasip oluyor. Annemin yaptigi ve tarif ettigi sekilde verecegim tarifini insaallah.


  • MALZEMELER
  • 6-7 adet somon baligi ( kisi sayisinca kullanmaniz en guzeli.  2-3 parmak kalinliginda kesilmis. Biz derisini soydurtmadan aralarini kestik resimde gordugunuz gibi. Koydugumuz malzemeler arasindan dokulmesin diye boyle bir sey yaptik),
  • 1 bas sarimsak ( her baligin arasina 3-4 dis giriyor),
  • 1 adet limon ( suyu sikilmis),
  • 3-4 yemek kasigi siviyag ( zeytinyagida olur),
  • tuz ,
  • karabiber,
  • uzerine surmek icin 1-2 tatli kasigi mayonez.

  • YAPILISI:
  • Oncelikle bir limon,tuz karabiber ve siviyag karistirilir.
  • Baliklarin arasi kesilir ve hazirladigimiz bu sos heryerine girecek sekilde surulur.
  • Her baligin arasina 3-4 dis sarimsak yerlestirilir.
  • En son uzerine 1-2 tatli kasigi mayonez surulur  aluminyum folyoyla kapatilip onceden isitilmis 200 derecede 10 dakika pisirilir.
  • 10 dakikadan sonra folyosu cikartilip bir 10 dakikada iyice kizarana kadar firinda tutulur.
  • Sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder