11 Temmuz 2012 Çarşamba

Yumurtali Fasulye Kavurmasi

   Bugun annemin tum yaptigi yemeklerin resimlerini zulamdan cikariyorum:). Yine guzel bir tarifle birlikteyiz. Malatyada ve tursusunun kavurmasiyla Karadenizde yapilan bu leziz yemegin tarifine gecelim...

  • MALZEMELER
  • 500 gram kurutulmus fasulye ( taze sekildede kullanabilirsiniz, ben kurutulmusuyla yapilani daha cok seviyorum),
  • 2 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 3-4 adet yumurta ( cok buyukse 3 yumurta yeterli olucaktir),
  • 2 yemek kasigi tereyagi,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • 2 dis sarimsak,
  • tuz,
  • karabiber.

  • YAPILISI:
  • Oncelikle kurutulmus fasulyeleri bol suda yari yumusayana kadar haslayin.
  • Bir tencereye yaglari alip sogani ve sarimsagini kavurun.
  • Uzerine haslanmis fasulyeleri ekleyin.
  • Iyice yumusayana kadar kavurun.
  • Yumurtalarini tuz ve karabiberle cirpip fasulyelerin uzerine dokun devamli karistirarak kavurun.
  • Yumurtalari pisince altini kapatin ve sicak servis yapin.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder