23 Temmuz 2012 Pazartesi

Karisik Omlet

     Cocuklugumda sahura annemin yaptigi mis gibi omletlerin kokusuyla kalkardim. O nasil bir hazdir anlatamam size hatirladikca hala burnuma kokusu geliyor gibi oluyor:). Annem erkenden kalkar ozenle herseyi pisirir yavrularim hadi sahur  hazir size sunu yaptim diye usulca kulagimiza fisildardi. Bizde heyecan icinde kalkar sofraya gitmek icin birbirimizle yaris yapardik. Bende sevdiklerim icin  ayni annem gibi hazirlanip cagirmayi cok seviyorum. Bu omleti sizler evinizde olan malzemelerle daha farkli sekillerdede yapabilirsiniz. Simdi tarifimize gecelim...


  • MALZEMELER
  • 5 adet yumurta,
  • bir kucuk parmak sucuk ( kucuk kucuk dogranmis),
  • 2-3 tane ceri domates ( kucuk kucuk dogranmis),
  • 1 yesil sivribiber ( ince ince dogranmis),
  • 4-5 tane siyah zeytin ( cekirdegi cikartilmis ortadan ikiye kesilmis),
  • 4-5 tane yesil zeytin ( cekirdegi cikartilmis ortadan ikiye kesilmis),
  • bir tutam maydanoz ( incecik dogranmis),
  • tuz,
  • karabiber,
  • kekik,
  • 1 yemek kasigi krema ( yoksa krem peynirde kullanilabilir, hic kullanmiyadabilirsiniz),
  • 2-3 yemek kasigi tereyag yada siviyag,
  • uzeri icin 1 cay bardagi kasar peyniri rendesi.

  • YAPILISI
  • Yumurtalar diger tum malzemelerle karistirilir.
  • Buyuk bir tavaya tereyagi yada siviyag konur hafif isinina yumurta dokulur.
  • Uzerine kasar peyniri rendeside serpilir kapagi kapatilip kisik ateste iyice pisene kadar bekletilir.
  • Pisen omlet sicak sicak servis yapilir:).

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder