10 Temmuz 2012 Salı

Un Helvasi

     Un helvasi icin tarifimiz soyle.........

  • MALZEMELER ( 4 kisilik)
  • 1 su bardagi un,
  • 75 gram tereyagi,
  • 1 su bardagi sut,
  • 1 su bardagi seker.

  • YAPILISI:
  • Bir tencereye yag alinip eritilir ve unu  tahta bir kasikla devamli karistirarak yaklasik 10- 12 dakika kadar orta hararetli ocakta kavrulur.
  • Diger bir yerde sut ve seker karistirilip seker eriyene kadar ocakta isitilir.
  • Kavrulan un ocaktan alinip uzerine sekerli sutu dokulur ve tekrar ocaga alinip devamli karistirarak icinde putur kalmiyacak sekilde  1-2 dakika top halini alana kadar pisirilir ( her ne kadar ben un helvasinin icinde kucuk un topaklarini sevsemde siz birakmamaya ozen gosterin:),
  • Iyice pisen ve top gibi olan helva sicakken iki yemek kasigiyla sekil verilip ister sicak isterde sogukken servise sunulur.
  • Ilk resimdekileri kizlarimin rahat yemesi icin bir atimlik sekilde yaptim.
  • Alttaki resimdekiler ise yemek kasigiyla sekil verilmis olanlar.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder