10 Temmuz 2012 Salı

Kadin Budu Kofte

   Herkese hayirli aksamlar dilerim. Bugun cok yogun bir gun gecirdim. Eve geldigimde ise yayin yapmadigim aklima geldi. Cocuklari uyutup bilgisayarin basina gectim:). Bir hafta kadar once yaptigim ve cok sevdigim bu guzel kofteyi basta teyzem olmak uzere ailemizin tum becerikli hanimlari uzerine domatesli sosla yapiyor ve sunuyorlar. Bu sekilde hem daha lezzetli hemde koftenin kurulugu ortadan kalkmis oluyor. Annecigim genelde Ramazan ayinda misafirlerine yapmayi tercih ederdi bu guzel yemegi. Bu gunlerde ozlememdenmi kaynaklaniyor bilmiyorum ama herseyi annecigimle bagdastirmaya basladim. Gozlerim hemencecik dolmaya basliyor. Kucuklugume donup onun sevgiyle yaptigi o guzel yemekleri ozluyorum herhalde. Ay susmak bilmeyecegim sanirim en iyisi asil isimiz olan tarifi vermeye gecelim ne dersiniz.....

  • MALZEMELER
  • 500 gram kiyma,
  • 1 adet sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • bir cay kasigi kabartma tozu,
  • 1 kahve fincani pirinc ( suda yarim haslanmis),
  • tuz,
  • karabiber,

  • Uzerinin sosu icin:
  • 4-5 adet domates ( rendelenmis),
  • 2-3 adet yesil sivri biber ( kizartilmis),
  • 2-3 dis sarimsak ( havanda dovulmus yada rendenin ince yeriyle rendelenmis),
  • tuz,
  • karabiber,
  • yarim cay bardagi siviyag,
  • 1 su bardagi kadar su.

  • Panelemek icin:
  • 2 adet yumurta,
  • 1 kase un,
  • 1 kase galeta unu.
  • kizartmak icin bol siviyag.
  •   YAPILISI:
  • Kiymanin yarisi kenara ayrilir diger yarisi ise yemeklik dogranmis sogan ve 2-3 yemek kasigi siviyagla yari sekilde kavrulur.
  • Asagidaki resimde oldugu gibi yari kavrulmus ve cig olan kiyma bir kaba konulur.
  • Tuzu, biberi, kabartma tozu ve yari haslanmis pirincleride eklenip guzelce yogrulur.
  • Arzu edenler farkli baharatlarda kullanabilirler.
  • Iyice yogrulan kiymadan ceviz buyuklugunde parcalar alinir ve oval sekil verilir.
  • Once una sonra cirpilmis yumurtaya ve en sonra galeta ununa batirilip bir tabaga alinir.
  • Boylelikle hazirladigimiz tum kofteler yarim saat kadar dolapta bekletilir.
  • Diger tarafta yarim cay bardagi siviyaginda domates ve sarimsaklar pisirilir.
  • Iyice suyunu cekince icine bir su bardagi kadar su konup tuzu karabiberi eklenir ve biraz daha pisirilir.
  • Dinlenen kofteler bol yagda kizartilir , bir borcama alinir.
  • Ayni yagda biberlerde kizartilir.
  • Koftelerin uzerine once domates sosu sonrada biberleri konulup onceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirilir.
  • Sicak servis yapilir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder