24 Temmuz 2012 Salı

Patatesli Buzdolabi Boregi

           Ilk davetimin boregi olan bu tarif portakalagaci Hatice'ye ait ....

  • MALZEMELER
  • Ic malzemesi icin:
  • 4 adet patates ( haslanmis ve rendelenmis),
  • 2 kibrit kutusu beyaz peynir,
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardagi sut,
  • 125 gr tereyagi ( eritilmis ve sogutulmus)

  • 3 adet yufka,
  • Uzeri icin:
  • 1 yemek kasigi tereyagi,
  • kasar peyniri rendesi,
  • pul biber.

  • YAPILISI:
  • Ic harci icin tum malzemeleri iyice karistirin. Uc yufkayi her bir katina harctan koyarak ust uste dizin. Kenarlarini ice kivirip rulo yapin.
  • Rulo olan boreginizi ikiye kesin ve bir tepside buzdolabinda dinlendirin ( en az bir saat , bir gece oncedende yapabilirsiniz).
  • Firina koymadan 15 dakika once buzluga koyun.
  • Firina vermeden dilimleyip uzerine tereyagi ,kasar peyniri rendesi ve istege gore pulbiber dokup onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
  • Boregin alti cok cabuk pistiginden uzeri kizarmazsa endiselenmeyin altindan kontrol ederek firindan cikarabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder