23 Temmuz 2012 Pazartesi

Karyagdi

     Karyagdi tatlisini her yaptigimda annemin o degismeyen hepsi birbirinden maharetli grup arkadaslari aklima geliyor. Eski arkadasliklarin , dostuklarin o bitmez tukenmez bilmeyen kalpteki sevgisini bir kere daha yad ediyor ve duygulaniyorum. Annemin  oyle bir grubu vardi ki bir cogu benim yetisme cagimdaki ornek aldigim insanlardi. Simdilerde artik torun sahibi olsalarda eski dostluklari hala ilk gunki sicakliginda devam ediyor kanisindayim:). Rabbim hep sevgilerini muhabbetlerini artirarak devam ettirsin ve gunumuzdede boyle olmasini nasip etsin. Kevser bu yazidan nasil tatliya bagliyacaksin cok merak ediyorum diyenleri duyar gibiyim:) hemen tatli tarifime
gecerek sizleride baglamis olayim.....


  • MALZEMELER ( kare bir borcam icin)
  • 1 paket etimek,
  • 1,5 su bardagi seker,
  • 1,5 su bardagi su.

  • Muhallebisi icin:
  • 1 lt. sut,
  • 7 yemek kasigi dolusu irmik,
  • 12 yemek kasigi seker,
  • 1 paket vanilya.

  • Ucuncu kati icin:
  • 1 paket krem santi ( icindeki 2 posette kullaniliyor),
  • 1 su bardagi soguk sut,
  • suslemek icin bol hindistan cevizi.

  • YAPILISI
  • Oncelikle seker bir tencereye alinip eriyip karamelize olana kadar beklenir.
  • Karamelize olan seker ocaktan alinip sicak suyu dokulur ve tekrar ocaga alinarak kaynatilir ( ocaktan alma islemi cok onemli cunki sekere su katinca sicrayabiliyor),
  • Kare bir borcama etimekler dizilir ve uzerine hazirlanmis sekerli suyu dokulur ( bilhassada etimeklerin kenarlarina dokmeyi unutmayin cunki oralar sert kalabiliyor),
  • Diger tarafta muhallebi malzemelerinin hepsi cigden karistirilip ocaga alinir ve devamli karistirarak kaynatilir ( kaynamaya basladiktan sonra 5 dakika kadar altini kisip kaynatmaya devam edin, kivaminin civik oldugunu dusunmeyin soguyunca guzel oluyor),
  • Muhallebiyi etimeklerin uzerine dokup sogutmaya birakin.
  • Ucuncu kat icin krem santileri 1 su bardagi sutle cirpip sogumus olan muhallebinin uzerine surun.
  • Dolapta bir kac saat dinlendirin.
  • Dinlenen tatlinizi servis yaparken bol hindistan cevizi kullanin.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder