5 Temmuz 2012 Perşembe

Nokul

 Bugun ki tarifimiz cok sevdigim apartman komsumuz Ismet teyzemden ogrendigim Boyabata ozel ( farkli sehirlerdede yapiliyor) bir hamur isi. Boyabata ozel dedimsede mutlaka baska yerlerde farkli sekillerdede yapiliyordur kimse yanlis anlamasin:). Ben ondan ogrendigim sekilde yapmistim bu pufuduk nokulleri. Yapimi gayet basit. Tarifimiz su sekilde.

MALZEMELER
  • 1 paket yas maya ( yas maya bulamayanlar icin 7'ser gramliklardan iki kucuk paket yeterli olucaktir),
  • 1 cay bardagi ilik su,
  • 1 yemek kasigi toz seker,
  • 1 cay bardagi ilik sut,
  • 1 cay bardagi siviyag,
  • 1 tatli kasigi tuz,
  • aldigi kadar un.
Ic harci icin:
  • 300 gram kiyma,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • 1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
  • 2-3 adet yesil sivribiber ( ayni sekilde dogranmis),
  • 1-2 adet domates ( kup seklinde dogranmis),
  • 3-4 dis sarimsak,
  • bir tutam maydanoz,
  • tuz,
  • karabiber,
  • arzu edenler baska baharatlarda ekliyebilirler,
  • Uzeri icin bir yumurta sarisi.

YAPILISI
  • Kiyma tencereye alinip suyunu birakip cektirilir.
  • Siviyagi eklenip sogani ve biberiyle kavrulur.
  • Kavrulan kiymaya domatesi, tuzu, karabiberide eklenir.
  • 5 dakika daha kavrulduktan sonra maydanozuda eklenip sogumaya birakilir.
  • Simdi hamurunu yapmaya gelelim.
  • Bir kaba maya alinir uzerine toz sekeri ve ilik suyu konularak eritilir.
  • Un en son konulacak sekilde diger sivi malzemeleri konur.
  • Yavas yavas un ilavesiyle ele yapismayan ama yumusak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 3 bezeye bolunur.
  • Bezelerden biri alinir ve buyuk servis tabagi kadar acilir.
  • Maalesef resimlerini koyamiyorum cunki sildigim resimler arasinda aciklamali resimlerimde vardi.
  • Kiyma uc parcaya alinip acilan hamurun heryerine kiymali harctan konur.
  • Bir kere rulo seklinde ortaya dogru katlanir ve karsisindaki tarafta onun uzerine katlanir.
  • Yani kalin ama siki olmayan bir rulo gibi.
  • Diger iki bezede ayni sekilde yapilir ve yaglanmis tepsiye dizilir.
  • Uzerine yumurta sarisi surulur.
  • Isterseniz yarim saat mayalandirip onceden isinmis 180 derecelik firina koyun ,istersenizde benim gibi firinin en dusuk ayarinda 10-15 dakika mayalandirip firinin ayarini 180 dereceye cikarin ve uzeri iyice kizarana kadar pisirin.
  • Firindan cikan nokulunuzu dilimleyip sicak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder