22 Temmuz 2012 Pazar

Humus

      Dun aksam ki iftar soframin bas kahramanlarindan biri olan humus ilk onceleri fazla hoslanmadigim ama sonradan sever oldugum bir meze. Uzerine cam fistigi ve tereyagida dokulunce daha lezzetli oldu. Tarifimiz su sekilde...


  • MALZEMELER
  • 2,5 su bardagi haslanmis nohut,
  • 1 su bardagi tahin,
  • 1 cay bardagi siviyag,
  • 3 dis sarimsak,
  • 1-2 adet limon suyu ( humusu yaparken damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)
  • tuz,
  • 1 su bardagi su ( tercihe gore su yerine bolca limon suyu kullanilabilir),
  • uzeri icin bir yemek kasigi tereyag,
  • 2 yemek kasigi cam fistigi.

  • YAPILISI
  • Haslanmis nohut, tahin, siviyag, sarimsak, tuz ve limon suyu cok iyi sekilde parcalayicidan gecirilir.
  • Icinde puturler kalmamasi icin yavas yavas su dokulerek mutfak robotunda devamli olarak karistirilir.
  • Kivamini koyu yada daha akiskan yapmak sizin elinizde .
  • Suyunu koyarken birden dokmemeye ozen gosterin ki humusunuzun kivamini gormek kolay olsun.
  • Ben cok kati humusu sevmedigimden az su katiyorum isterseniz hicde koymayabilirsiniz tercih sizin.
  • En son uzerine bir kasik tereyaginda cam fistiklarini hafif pembelestirip dokun.
  • Yaninda pide ekmegi ve falafelle harika oluyor:).
 Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder