2 Temmuz 2012 Pazartesi

Cokodamla Biskuvi



 Bu guzel  kurabiyeleri bir kac hafta once cuma toplantimiz icin yapmistim. Tarifi teyzeme ait. Herkes hazirmis gibi oldugunu soyledi  bende cok sevindim:). Sizlerde deneyip arkadaslarinizdan , ailenizden begeni toplayabilirsiniz.

MALZEMELER
1 paket oda sicakliginda margarin yada tereyag (250 gram.Ben genelde tereyagi tercih ediyorum daha cok agizda dagiliyor),
1 yumurta,
1 su bardagi toz seker,
1 su bardagi misir nisastasi,
1 su bardagi damla cikolata,
yarim paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 paket kakao ( 2-3 yemek kasigi),
aldigi kadar un.

YAPILISI: Oncelikle bir yumurta ve sekeri mikserle iyice kopurene kadar cirpiyoruz. Sonra damla cikolatasi haric diger malzemelerini ekleyip ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz. Yogrulan hamura en son damla cikolatayi ekleyip topluyoruz. Hamuru strec film serdigimiz bir masanin uzerinde siki icinde bosluk kalmiyacak sekilde yuvarliyoruz.

Bu resimde oldugu gibi hamurumuzu yuvarladiktan sonra dolabta 40 dakika bekletiyoruz. Resimlerin renkleri niye farkli demeyin aksam yapim asamasini cektigim icin resim sari sabah yapildiktan sonrakiler ise gayet net cikti. Dolabta dinlenen hamuru yaklasik bir parmak kalinliginda bicakla kesiyoruz ve tepsiye yerlestiriyoruz. Eger hamurunuz kesilirken yanlarindan dokulurse elinizle sekil verip sikistirabilirsiniz. Onceden isitilmis 200 derecede 20-25 dakika pisiriyoruz. Firindan cikip soguyan kurabiyelerinizi guzel bir kahve esliginde misafirlerinizle paylasabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

4 yorum:

  1. Kurabiyelerin cokleziz görünüyor, en kısa zamanda denemek istiyorum,ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler canim, ins sizde denediginizde memnun kalirsiniz:).

      Sil
  2. Kurabiyede tıpkı hazırmış...Pekte güzelmiş...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil