3 Temmuz 2012 Salı

Armutlu Turta

Annem dogumuma geldiginde yaptigim bir turtaydi bu. Yapimi cok kolay. Yeni tadlar merak edenler icin guzel bir deneyim olabilir. Malzeme listemiz soyle.

MALZEMELER

Tart hamuru icin:
125 gram tereyagi,
2,5 su bardagi un,
4 yemek kasigi seker,
1 paket vanilya,
yarim paket kabartma tozu,
1 yumurta.

Uzeri icin:
3 armut,
1 cay bardagi toz seker,
1 cay bardagi krema,
1 yumurta.

Suslemek icin:
1 yemek kasigi pudra sekeri.

YAPILISI: Unu karistirma kabina aliyoruz ve tereyagi, yumurta, sekerle karistiriyoruz. Son olarak kabartma tozu ve vanilyasinida ekleyip hamuru yoguruyoruz. Tart kalibinin kenarlari hizasinda olucak sekilde hamuru yayiyoruz. Armutlari dilimleyip hamurun uzerine diziyoruz. Diger bir yerde ise seker,krema ve yumurtayi karistiriyoruz. Armutlarin uzerine kremayi dokup onceden isitilmis 180 derecede uzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Pistigini anlamaniz icin bir kurdan batirmaniz yeterli olucaktir. Kremasi kurdana bulasmazsa tartiniz pismis demektir. Firindan cikan tarti ister sogutup uzerine bir yemek kasigi pudra sekeri dokun isterseniz sicakken dondurmayla servis yapin. Secim size kalmis iki turlude cok guzel oluyor.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

5 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık canım, bir dili alıyorum musadenle ...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kevseeer bu çok nefis görünüyor yaa...olmuyor ki şimdi... ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten tadi cok hostu teyze'cim:). Annem icin yapmistim begendimi bilmem:).

      Sil
    2. Kesin bayılmıştır.

      Sil