21 Haziran 2011 Salı

Menemen

Kahvalti sofralarinin vazgecilmezidir menemen.Birde benim aklima direk ogrenciler gelir menemen deyince.Cunki ogrencilerin en guzel ve kolaylikla yaptiklari yapa yapa ustalasmis olduklari bir yemektir kendi deyimleriyle.Biz her ne kadar kahvaltilik desek de yemek olarak da cok guzel tuketilebilen bir yiyecektir.Bende gectigimiz hafta sonu cok sevdigim ailem icin yaptim bu kolay ve lezzetli tarifi.Tarifimiz soyle.

MALZEMELER(3 kisilik)
siviyag(istege gore tereyagida kullanilabilir),
1 adet sogan,
3 adet sivri yesil biber,
2 adet buyuk soyulmus ve dogranmis domates,
1 cay kasigi seker,(bu benim tercihim domatesin bazen kekremsi olan tadini almak icin, istege gore kullanilmayadabilir),
tuz,
karabiber,
kirmizi biber,
yarim cay bardagi su,
5-6 adet yumurta.

YAPILISI
Bir tavaya arzu ettiginiz kadar yag alinip yemeklik dogranmis sogan ve sivri biberler kavrulur.Uzerine soyulmus domatesleri eklenip biraz yumusayana kadar kavrulmaya devam edilir.Bu asamada sekeri,tuzu,karabiberi,kirmizi biberi ve suyunu ekleyip pisirmeye devam edilir.Diger yanda yumurtalar iyice cirpilir ve pismis domatesli harca katilir.Kisik ateste iyice pisene kadar beklenir.Bir tabaga alinip afiyetle yenir..

Kevser KURU


1 yorum:

  1. Kevser'cim menemeni bir de yumurta yerine domatesler pişince içine yavaş yavaş süt ekleyerek denemeni tavsiye ederim. Ama bir de kaymak da ilave eder varsa kayınvalidem harika ötesi bir şey olur bana göre :)

    YanıtlaSil